По делото за атентата в Сарафово има нови разкрития и обстоятелства, които водят до установяване на самоличност на пряко участвало лице, което до момента не е било известно. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на ВСС.

"Установяването на новия участник в атентата ще удължи разследването и ще има и други международни съдебни поръчки. Това не означава, че внасянето на съдебния акт се отлага за неопределено време, просто ни е необходимо още малко време", заяви Цацаров.

Българските власти бяха установили две лица, замесени в кървавия атентат на летището в Бургас, при който загинаха петима израелски туристи и български гражданин. До момента София няма отговори от чуждите страни дали ще ни бъдат предадени двете вече установени лица.

Главният прокурор отказа да каже дали третият участник е чужд гражданин. "Третото лице пряко е участвало в атентата", уточни той.

БГНЕС припомня, че на 18 юли 2012 г. автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

Между 2 и 3 килограма тротил е точното съдържание на бомбата, взривена от терориста на летище Бургас.