След като по-рано тази година Samsung потвърди, че ще пусне обратно в търговската мрежа ремонтирани модели на „гърмящия“ смартфон Galaxy Note 7, сега се появи информация, че устройството вероятно ще е много по-евтино от оригиналния си предшественик. Източници твърдят, че южнокорейската компания ще го продава на двойно по-ниски цени, пише Gadgets 360. 

По-ранните слухове тръбяха, че ремонтираните Galaxy Note 7 ще се предлагат за около  620 долара. Последните данни обаче сочат, че Samsung ще постави цена около 440 долара. 

Все още не е обявена датата, на която Galaxy Note 7 ще се върне официално на пазара, но запознати твърдят, че това ще се случи преди пускането на следващия флагман – Galaxy Note 8, който трябва да се появи по-късно през 2017 г. 

Официалното наименование на смартфона ще е Samsung Galaxy 7R. Той ще е снабден с по-малка батерия от 3 200 mAh. За сравнение в „гърмящия“ Galaxy Note 7 бе монтирана батерия от 3500mAh. Останалите спецификации на смартфона се очаква да бъдат същите като оригинала.

Злощастната серия Galaxy Note 7 се появи на пазара миналата година и малко след това бе изтеглена заради инциденти с възпламеняващи се устройства. Властите в САЩ и в други части на света дори забраниха използването на тези смартфони по време на полети заради опасност от експлозии. След проведено разследване южнокорейската компания обяви през януари, че в основата на проблема се корени дефект в батерията. 

Очаква се ремонтираната версия Galaxy 7R да бъде пуснати на избрани пазари.