С постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ се сдоби скандално известният участник в телевизионния Биг Брадър през есента на миналата година Георги Софкин. Бившият вече президент на организацията на малките хора в България влезе зад зад решетките заради поведението си в сградата на старозагорския окръжен съд на 21 април, пише "Монитор".

На тази дата високият едва 136 см 57-годишен мъж нахлул в една от канцелариите и настоял да му бъдат върнати незабавно отнети при обиск в жилището му вещи. След отказ на служителката да съдейства и обяснението й , че обискът е бил разпореден в рамките на досъдебно производство срещу него, Софкин се разкрещял:„Комунистически боклук, парцал, смотла!“, „От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Уволнена си!“. Наложило се да бъдат извикани служители на съдебната охрана и униформени полицаи, които го задържали за 24 часа по закона за МВР, образувано е било и бързо производство.

Първоначално районният съд прецени, че хулиганствалият миньон ще бъде с мярка „домашен арест“, но от окръжната прокуратура атакуваха определението и се наложи ново заседание. То се проведе на 12 май, след като медицинските прегледи не откриха опасно за здравето заболяване.

От Районна прокуратура – Стара Загора уточняват, че към момента Софкин е с чисто криминално минало, но срещу него се водят серия досъдебни производство за престъпления от общ характер: хулиганство, принуда и злоумишлени обаждания на телефон 112.