Взаимодействието между двете групи е добро и се надяваме увеличението на пенсиите да се случи. Финансови резерви има. Те няма да дойдат веднага, а леко, с времето, след като се преразгледат решенията на ТЕЛК.

Това каза депутатът от "Обединените патриоти" Калин Поповски.

”Във фалшивите ТЕЛК-ове има 1 милиард”, заяви той и добави, че инвалидни пенсии трябва да получават само 300 000 от 980 000, които се получават в момента. Според него другото перо, от където ще дойдат парите за увеличение на пенсиите, ще бъде от бюджетни икономии.

Той даде пример с плевенско село, където само при едното джипи има 40 деца, от които 34 имат епилепсия или бронхиална астма и припомни, че за трета категория ТЕЛК семействата на тези деца получават 350 лева, за втора 450 лева и за първа категория 950 лева. ”Ако имаме доказателства, ще се отнемат и лекарски лицензи, ако те недобросъвестно са дали завишени проценти”, закани се депутатът.

”Можем да направим проучване в Германия какъв процент такива пенсии има там”, каза още Поповски, цитиран от Канал 3.

”Постепенно трябва да се вдига здравната вноска. С д-р Дариткова ще се видим другата седмица и ще коментираме тази тема. Предполагам, че и ГЕРБ имат такава идея. Без сериозно финансиране здравеопазването не може да съществува”, заяви Поповски, който е и лекар акушер-гинеколог.

Поповски се обяви и за категоризация на пътеките. ”Не може на една болница от най-ниска категория да се плаща като за университетските болница, които са гръбнакът на българското здравеопазване”, обясни той.