„Слагането на камери в детските градини е неприемливо и няма да реши проблема. Няма и да повиши професионализма на педагозите. Най-важно е да се работи за осигуряване на добра среда - както за учителите, ката и за децата. Монтирането на камери е огромна инвестиция. Тези пари могат да се вложат в модерна образователна среда", каза пред Нова тв Цеца Георгиева, директор на ОДЗ "Звънче" в София.

„Пропастта между образованието и родителите е огромна. Все повече ще говорим за изнервени учители, защото родителите нямат уважение към тях. Поставянето на камери може да доведе и до отлив от професията", заяви детският психолог Младен Владимиров.

„Основният проблем е заниженият контрол - към учителките и към директорите в детските заведения. Инспекторатът дори крие по-сериозните сигнали", сподели родителят Васил Николов.

Родителите споделиха, че нямат доверие в учителите

„Българският учител е високо образован и подготвен за работа. Заплащането за него е на последно място", добави Цеца Георгиева. Според специалистите трябва да има доверие в учителите и образователната система. „Родителите трябва активно да се включват в образователната система с идеи", смята директорката на ОДЗ "Звънче".