ЦСКА победи Дунав Русе с 2:0 в двубой от 31-ия кръг на Първа лига. Головете за успеха на "червените" реализираха Каранга в 75-ата и Рубен Пинто в допълнителното време на срещата. Каранга нацели и гредата в 57-ата минута

"Червените" започнаха много добре срещата и на два пъти в рамките на 7 минути Каранга имаше възможност да открие резултата, но Антонов се справи и с двете ситуации в първата и 7-ата минута.

Кулма и Арсенио потърсиха мрежата на Дунав при изгодни ситуации, но Антонов ги разколеба. Дунавци разчитаха на контраатаки, където Костадинов и Димов атакуваха вратата на Китанов.

В 36-ата минута Арсенио с отличен удар пробва да открие резултата, но Антонов се справи. Така на почивката двата тима се оттеглиха при нулево равенство.

През второто полувреме Каранга нацели напречната греда с удар с глава в 57-ата минута на срещата. Кубемба имаше възможност да открие резултата веднага след като се появи в игра, но Антонов се справи отново.

Вратарят на Дунав капитулира в 75-ата минута, когато Каранга най-накрая успя да се разпише. В 80-ата минута Меркадо падна в наказателното поле след съприкосновение с Хубчев, но съдията не отсъди дузпа. В добавеното време на срещата Руи Педро намери отлично Рубен Пинто и той направи резултата 2:0, с което фиксира и крайното 2:0.

Така в класирането ЦСКА си върна второто място с актив от 59 точки и по-добрипоказатели спрямо тези на Левски, а Дунав е на петото място с 45.

Ето и съставите на двата отбора: 

ЦСКА: Георги Китанов, Антон Недялков, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Станислав Манолев, Арсенио Нунеш, Рубен Пинто, Давид Симао, Кевин Меркадо, Густаво Кулма, Фернандо Каранга;

Резерви: Александър Конов, Пламен Гълъбов, Александър Дюлгеров, Никола Колев, Руи Педро, Кевин Кубемба, Милчо Ангелов;

Дунав: Станислав Антонов, Диян Димов, Христофор Хубчев, Михаил Милчев, Тейнур Марем, Петър Патев, Самир Аясс, Васил Шопов, Бирсент Карагарен, Мирослав Будинов, Бранимир Костадинов;

Резерви: Веселин Добрев, Олексей Ларин, Марио Петков, Ивайло Раденцов, Юлиян Ненов, Ндуйе Мойеци.