Въвеждането на мажоритарната система е евтин популизъм, който няма как да бъде одобрен от "Обединени патриоти", заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР. По негови думи ГЕРБ са наясно с позицията на коалиционните си партньори.

"Ако някой реши вместо да прави шоу да прави политика, може да си направи партия и да влезе в политиката, но така - да бъде налагана  една избирателна система, без да има някакво нормално обсъждане и при ясния  факт, че тя е тотално изкривена и несправедлива и би създала огромни пороци в  България, тъй като знаете, че процесът  на купуване на гласове в България бие всички европейски рекорди, извинявайте, но подобен евтин популизъм няма как да бъде одобрен от „Обединени патриоти“, посочи Красимир Каракачанов.

Той посочи, че на референдума са гласували много хора, но решението от него не е задължително според българското законодателство. По негови думи гласовете са достатъчни, за да бъде разгледан законопроектът в Народното събрание.

 "Първите внесени от "Обединените патриоти" закони за обсъждане в Народното  събрание касаят сигурността на страната. Това са промени в Закона за МВР и в Наказателния кодекс, с които да се  предприемат успешни стъпки и мерки за борба с битовата престъпност, както и  ограничаването през религиозните общности да се прави екстремистка или чужда  държавна политика“, допълни военният министър.