През изминалото денонощие служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 124 криминални престъпления на територията на страната, съобщиха от МВР.

Извършители на грабежи и кражби, в т.ч. и взломни, са установени и задържани от служители на Столичната и областни дирекции на МВР - Варна, Враца, Габрово, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Стара Загора и Хасково.

През последното денонощие по данни, въведени в Автоматизираната информационна система "Издирвателна дейност", са обявени за издирване нови 56 и са снети от отчет 54 души. При проверки на граждани, превозни средства, жилища и търговски обекти в страната полицейски служители са открили и иззели общо 865 кутии цигари и 4 кг насипен тютюн без акцизен бандерол.

Специализирани полицейски операции по различни направления на дейност са проведени от Столичната и областни дирекции на МВР - Плевен. Задържани са 100 лица, от които: 5 обявени за издирване; 30 извършители на престъпления; 26 криминално проявени лица. Съставени са 44 акта и 52 предупредителни протокола.

През денонощието тежки пътнотранспортни произшествия са регистрирани на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Варна, Враца, София, Хасково и Ямбол. През изминалото денонощие звената за ПБЗН са реагирали на 167 сигнала за произшествия. Ликвидирани са общо 147 пожара. С преки материални щети са възникнали 25 пожара, без нанесени материални щети - 122. Извършени са 18 аварийно-спасителни дейности.