"Левски" най-вероятно ще бъде лишен от домакинство, след като дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз разгледа инцидентите на трибуните по време на дербито на "сините" с ЦСКА от последния кръг на Първа професионална лига. Отборът е застрашен не само заради хвърлените предмети, а и за разпънат транспарант със свастика в сектор "А".

Символът, свързван с нацистка Германия, беше разпънат в началото на второто полувреме на двубоя, малко преди "червените" да отбележат за 3:0.

Според правилника на БФС при подобен акт "на футболния клуб, към който принадлежат привържениците, се налага имуществена санкция не по-малко от 37 500 лв на клуба, независимо от формата на вината - умишлена или небрежност".

От дисциплинарната комисия първо трябва да тълкуват дали феновете са свалили доброволно транспаранта или са отказали да изпълнят препоръките на органите на реда. Ако действието се сметне за умишлено, към глобата на клуба се прибавят още 2 000 лв., а на нарушилите реда фенове се налага и забрана за посещаване на спортни събития за най-малко 2 години.

Освен това от Дисциплинарната комисия ще трябва да разгледат и случая с хвърлени предмети от същата трибуна. Част от бомбичка и камък полетяха към скамейката на ЦСКА и уцелиха Стефан Генов и Кирил Динчев от щаба на "червените".

Това почти сигурно означава отнемане на домакинство на "Левски" за поне една среща и парична глоба в размер на 4000 лв. "Сините" вече бяха наказани с последно предупреждение заради хвърлен камък по време на предишното дерби с ЦСКА.

От националния клуб на привържениците на "Левски" се разграничиха от действията на своите колеги, заемащи местата в сектор "А". Те дори заподозряха умишлен опит за налагане на финансова и имуществена санкция на клуба от фракцията "Южна дивизия", която от няколко години е в конфликт с друга "синя" фенгрупа - "София запад".