Гордостта на България в професионалния бокс Кубрат Пулев е съвсем близо до нов мач за световната титла при най-тежките.

Българинът победи по точки американеца Кевин Джонсън и очаква победителя от мача между Владимир Кличко и Антони Джошуа в събота вечерта в Лондон.

Преди това Кобрата ще изиграе вероятно още един мач, но със сигурност той е официалният претендент.

Кубрат Пулев се появи пред публиката под звуците на разпознаваемата от всички песен "Притури се планината" на народната певица Стефка Съботинова.

Под овациите на феновете и звуците на фанфари и в халат със златни нашивки, Кобрата стъпи на ринга в "Арена Армеец".

На трибуните зрителите пяха българския химн преди началато и през целия мач поддържаха неистово Пулев.

Там беше и приятелката на боксьора - певицата Андреа.

"Много ми е хубаво да съм тук. Много ми е приятно да съм тук и да видя толкова много българи. Аз мисля, че е нормално, когато човек отиде на спортно събитие и още повече, когато е международно да сме обединени. Радвам се, че българите сме толкова темпераментни и подкрепяме своите хора. Не съм виждала други нации да са толкова екзалтирани“, сподели преди мача тя.

„Боксът е един спорт и когато знаеш, че имаш стимул и знаеш за какво го правиш е различно“, добави Андреа.

„Имам емоция. Развълнувана съм. Няма как“, каза още певицата.

В първия рунд Кубрат започна предпазливо, докато Джонсън беше по-активен. Американецът пласира един десен прав и едно ляво кроше в средата на рунда, които попаднаха в главата на Пулев. В края на рунда българинът отвърна с няколко удара в торса и главата на съперника.

След първата почивка Кобрата изравни играта и на свой ред натика съперника при въжетата. Той пласира няколко леви прави и десни крошета в главата на Джонсън в средата на частта. В края американецът вкара опасен десен ъперкът в тялото на съперника. Рундът бе равностоен, но с леко предимство за Джонсън в края.

Третият рунд категорично беше в полза на българина. Пулев атакува мощно и пласира няколко прави и крошета в главата на Джонсън. Малко преди края на частта нашят направи вкара комбинация от десни крошета и леви прави в главата и тялото на съперника.

Последва равностоен рунд, в който Кубрат започна по-предпазливо, поради което Джонсън пласира няколко леви прави в тялото му, а после и в главата. В самия край Пулев се събуди и вкара няколко крошета и прави.

Петия рунд категорично бе на сметката на Кобрата. От самото начало на частта българинът натисна Джонсън със серия от тежки леви прави и леви крошета. В края само гонгът спаси американеца от по-големи неприятности.

Шестият рунд отново бе много равностоен, докато следващият бе категорично на сметката на Кубрат. Той натисна американеца, удари му няколко леви прави и две десни крошета в главата и тялото. Джонсън пласира само едно дясно кроше в главата на българина.

Преимуществото на Пулев продължи в осмия и деветия рунд. Съперникът на българина се буташе към въжетата и рядко, но опасно се опитваше да контраатакува.

Развръзката можеше да настъпи в десетия рунд, когато Кобрата засипа американеца с тежки удари, а той единствено се навеждаше или обръщаше с гръб. Все пак гонгът спаси Джонсън от сигурен нокаут и той си седна в ъгъла, макар и с лошо наранено око.

Изненадващо претендентът се съвзе в 11-ия рунд и на няколко пъти се опита да контраатакува. Пролича си, че Пулев внимава, за да не пропусне случаен тежък удар, който може да доведе до нокаут. Все пак американецът инкасира десетина тежки попадения в главата и тялото си, които донесоха точки за българина.

В последния рунд единствената цел на Кевин Джонсън бе да остане прав и да докаже, че няма как да бъде нокаутиран. Кубрат вкара в главата и тялото му десетина изклчително тежки удара, но след всеки американецът поклащаше глава като потвърждение, че е в състояние да продължи мача.

До последната секунда Пулев се опитваше да докара мача до победа с нокаут, но в крайна сметка се задоволи с успех по точки.