„Дунав“ отстъпи с 2:3 на „Локомотив“ Пловдив в четвъртия си мач от шампионския плейоф на първенството в Първа лига.

Двубоят се превърна в истински празник за Русе, тъй като с него „Драконите“ се завърнаха в своя дом. Припомняме, че след продължителен ремонт техния Градски стадион вече отговаря на всички изисквания и може да приеме мачовете от елита, в който отборът, носещ името на голямата европейска река, се завръща след 25-годишна пауза. Срещата бе предшествана и от специална програма с участието на Духовия оркестър и мажоретките на града.

Излизането на двата състава бе съпътствано от изпълнение на „Тих бял Дунав“ от Духовия оркестър с диригент Димчо Рубчев, а трибуните се превърнаха в една небесно синя река от картони.

Домакините бяха по-активни в началото. Още в първите минути Мирослав Будинов се измъкна отляво и стреля, но Илко Пиргов успя да спаси.

В 6-ата минута той отново се намеси след атака и изстрел отдясно на Бирсен Карагарен, но на добавката на Бранимир Костадинов нямаше кой да противодейства и резултатът бе открит за 1:0.

Играта постепенно се поизравни, от което гостите се възползваха по най-добрия начин. Веселин Марчев бе изведен отляво и не остави шансове на Станислав Антонов с точен нисък диагонален удар в 17-ата минута. Веднага след това и Димо Бакалов имаше шанс за ново попадение, но не намедри целта, след като успя да преодолее и вратаря Станислав Антонов.

След това отново дунавци имаха възможност да отбележат при атака започната по впечатляващ начин от капитана Диян Димов, но изстрелът на Будинов не бе точен. До края на първата част и Бирсен Карагарен отново пропусна да поведе за русенския тим.

Отново „Дунав“ бе по-активният отбор в началото на второто полувреме. Вместо обаче той да поведе се случи обратното. Мартин Камбуров се пребори за топката с отбраната на домакините и с точен удар в долния десен ъгъл направи 1:2 в 57-ата минута.

Една от малкото дунавски грешки в мача бе наказана в 86-ата минута, когато домакините се бяха устремили да изравнят резултата и Мирчев направи 1:3.

В ответната атака Бранимир Костадинов намали за 2:3, но за повече нямаше време и „Дунав“ отстъпи с 2:3.

В следващия си мач „драконите“ гостуват на ЦСКА-София в столицата на 7 май, неделя, от 20:00 ч.

„Дунав“ Русе: Станислав Антонов, Искандар Джалилов, Петър Патев, Олексий Ларин, Христофор Хубчев, Диян Димов, Самир Аясс, Бирсент Карагарен (67 мин. - Юлиан Ненов), Бранимир Костадинов, Васил Шопов (62 мин. - Ндуе Муйеци), Мирослав Будинов.

„Локомотив“ Пловдив: Илко Пиргов, Пламен Крумов, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Горанов, Ванчо Траянов, Стефан Йевтоски (72 мин. - Димитър Везалов), Димо Бакалов (38 мин. - Парвиз Умарбаев), Мартин Камбуров, Дани Кики (82 мин. - Дино Мартинович), Веселин Марчев.