Народните представители приеха предложението за отпадане на точката за създаване на Комисия за наблюдение на дейността на КЕВР в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, съобщи „Фокус".

„За" гласуваха 135 народни представители, а 74 бяха против.

Предложението бе на народния представител от ГЕРБ Данаил Кирилов и председател на временната комисия за създаване на правилник за работата на Народното събрание.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев възрази срещу предложението, тъй като според него това е лош знак на гражданите.

„Едва ли има друг регулаторен орган, чийто решения по същество да касаят толкова граждани", заяви Жельо Бойчев и допълни, че ако комисията отпадне, гражданите ще изтълкуват това като знак, че нещо се укрива или прикрива.

„Няма по-подходящо място от Народното събрание, където да се задават въпроси и да се търсят отговори", заяви той.

В отговор Данаил Кирилов обясни, че става въпрос за промяна на дефиницията на комисията в подкомисия и работата на комисията ще се интегрира в Комисията по енергетика.

С приемането на създаването на Комисия за наблюдение на приходните агенции, борба със сивата икономика и контрабандата броят на комисиите в парламента се запазва на 23.