Шампионът на Международната боксова федерация (IBF) Антъни Джошуа се закани в странно поетичен стил на Владимир Кличко, с когото играят на 29 април на стадион „Уембли“ за поясите на IBF и WBA в тежка категория пред 90 000 зрители. „Шансовете са 50 на 50, каза британецът. - Същото е мнението и на Владимир, но аз съм уверен в себе си. Ще се опитам да анализирам какво ще се опита да направи. След това ще вляза в ритъм. Не съм от хората, които просто нанасят удари. Имам нужда от 3-4 рунда, за да му взема мярката. Когато това се случи, ще отворя вратите на ада пред него.“

Победителят от този мач трябва задължително да играе с Кубрат Пулев за пояса на IBF, разбира се при победа на българина срещу Кевин Джонсън. Иначе от организацията могат да обявят тази титла за вакантна и да я отнемат от носителя й.

Шампионът на WBC Дионтей Уайлдър пък призова новозеландеца Джоузеф Паркър да се бият за обединение на най-престижните титли. Паркър трябваше да играе с Хюи Фюри (братовчеда на Тайсън Фюри), който се отказа по здравословни причини.

„Давай да направим обединителен двубой към края на годината, кяза американецът. - Победителят от нашия мач ще се бие с победителя от Кличко - Джошуа."