"Разследвам далавера за пари", заяви прокурорът Магдален Маринов пред сградата на пътната агенция на площад "Македония", след като журналистите повече от 20 минути го питаха какво точно прави в агенцията и какъв е сигналът от ОЛАФ. Прокурорът от Върховната касационна прокуратура отказа още дълго време, каквато и да е информация.

След многобройни запитвания в един момент Маринов заяви, че се изземват документи и спомена, че е възможно това да е и за голямото изпълнение на Лот 1 на АМ "Марица", както и за допълнителните 50 млн., вложени за изграждане на отводнителни съоръжения и укрепвания.

Прокурорът даде джокер на въпрос на "24 часа" като заяви, че е възможно да се проверяват и двете поръчки. Минути по-късно обаче той каза, че не става въпрос за АМ "Марица", а още по-късно заяви, че става дума за магистрали. И отново повтори, че няма да каже нищо, защото това означавало да обяви, че някой е виновен и отсече, че  ще говори на следващия ден, след като се запознае по-обстойно с документите.

От думите му се разбра, че задачата му е възложена днес.