Прокуратурата опроверга бившия правосъден министър Христо Иванов, че е обект на досъдебно производство. 

В специално прессъобщение от държавното обвинение обясниха, че не разследват Иванов, а кой се е подписал вместо него под заповеди за освобождаване на служители в Министерството на правосъдието. 

Разследването за подписите на Христо Иванов е на две години, макар че има досъдебно производство, стана ясно наскоро. От държавното обвинение разпространиха днес дори заключението на комплексната експертиза, изследвала заповедите на министъра на правосъдието за освобождаването на двама служители, от което става ясно, че подписът под тях не е на Иванов. 

Тези прецедентни обяснения от прокуратурата мотивират с необходимостта да бъде информирана обществеността и за избягване на бъдещи спекулативни или неосведомени твърдения. До тях се стигна, след като в четвъртък Иванов обвини, давайки пример именно с това дело, че редовна практика на прокуратурата е да държи дела на трупчета и да ги вади в подходящия момент. Това стана на пресконференция по повод скандала със срещата на Сотир Цацаров и Сашо Дончев в офиса на бизнесмена Георги Гергов и въпреки, че на нея Христо Иванов поиска оставката на главния прокурор, за това в прессъобщението няма и дума.