Петгодишният риж котарак Джаспър станал нежелан от стопаните си, след като загубил лявата си задна лапа в автомобилна катастрофа. Историята на изоставеното животно трогнало дълбоко зам.-директора на легендарния Кеймбриджския университет Саймън Фрост. Като видял снимката на Джаспър в социалната мрежа на една от доброволческите организации, Саймън не можал да остане страничен наблюдател. Той взел животното от спасителния център и го довел със себе си на работа, съобщава Би Би Си. Оттогава трилапият Джаспър живее в библиотеката на Кеймбридж.
Сега котаракът не само има нов дом, любящи ръце и купичка мляко, но и работни задължения. Рижият опашатко от един от най-престижните английски университети намалява стреса на студентите преди изпитите им. Те уверяват, че джаспаротерапията им помага да преодолеят страха си преди изпитите и им вдъхва увереност.
Това, че котаракът е само с 3 лапи, не му пречи да води активен котешки живот. Любимецът на студентите и преподавателите се катери по дърветата.
Той е бодър като тигър. Малко е неустойчив, когато се движи бавно, затова е принуден да се придвижва с голяма скорост, обяснява Саймън Фрост.