Футболистите на „Дунав“ изиграха невероятен мач срещу „Левски“. Равенството в София от 1:1 стана факт след злощастен автогол на Мирослав Будинов, който се опита да изчисти топката при едно центриране пред Антонов, и попадение на Самир Аясс през второто полувреме. Мачът бе такава динамика, зрелище и шоу, че напълни сърцата на феновете в цяла България. Този двубой бе като битка между двама смели боксьори, които тръгват с размяна на тежки удари без никакво разузнаване. След неговия край „Утро“ разговаря със старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов.

- Веско, кой трябва да съжалява повече за изпуснатата победа?
- И двата отбора. Да, „Левски“ създаде необичайно много положения пред вратата ни, но и нашите ситуации за гол не бяха по-малко. Да не говорим, че мачът щеше да стане съвсем друг, ако при 0:1 попадението на Брани Костадинов бе зачетено и ако съдията Станислав Тодоров бе дал дузпа за нарушението срещу Васко Шопов. Изгледах тези ключови моменти над 20 пъти. Видях, че няма никаква засада при гола на Костадинов, а фаулът срещу Шопов означава чиста дузпа. Ако тези положения бяха пред нашата врата, няма никакво съмнение, че решенията на съдиите щяха да бъдат съвсем други. Цяло първо полувреме Тодоров свири само срещу „Дунав“. След почивката наистина се държа по-безпристрастно.
- Твоят колега Николай Митов каза, че „Левски“ изпуснал да бие „Дунав“ с 5-6 гола?
- Не му прави чест. Ще го посъветвам да нe гoвори така. Явно има очи само за положенията на своя отбор. Хората видяха, че създадохме поне 5 чисти ситуации пред вратата на „Левски“. Да, можехме да загубим мача, но можехме и да го спечелим. Чудя се на такива колеги като Митов. Когато „Арсенал“ бие в Англия с 6:0, мениджърът Арсен Венгер винаги намира добри думи за съперника си, колкото и слаб да е той. Такова уважение у нас няма. Да си спомним само за един друг „много голям“ специалист, който казваше всеки път, че футболът на „Дунав“ е едно ритане на топката. С това „ритане“ направихме 2:2 с „галактическия“ му отбор, а после и го победихме. За мене мачът с „Левски“ бе уникален като спектакъл, темпо, размяна на бързи атаки, като борба. Сигурен съм, че безпристрастните фенове на футбола останаха доволни от видяното. При това в трети пореден мач излизаме с различна формация в защита. Най-важното е друго - нашите момчета показаха, че „Дунав“ е отбор и че всички в България трябва да се съобразяват вече с този отбор. 
- Като стана дума за защита, вярно ли е, че Михаил Милчев ще пропусне мача с „Локо“ /Пд/ на 28 април?
- Да, жълтите му картони станаха 5. Ще сме и без наказания Тейнур Марем. 
- Поглеждате ли вече към Градския стадион, където ще се играе мачът с „Локо“?
- Вчера /в събота/ ходих на стадиона. Тревата е малко височка, но ще я окосят поне два пъти. Иначе изглежда в много добро състояние. Идеята е в четвъртък да тренираме на новия терен. Най-сетне ще сме у дома. Сигурен съм, че стадионът ще бъде изпълнен до краен предел. Един отбор е голям и с голямата си публика. Нашата, мисля, е такава.