Младежките програми на Ротари са две - Интеракт (ИАК) и Ротаракт (РАК). Те възникват след края на Втората световна война. През 1962 г. е създаден първият ИАК в град Мелбърн във Флорида, а през 1968 г. е създаден първият РАК (в град Шарлът, Северна Каролина. 
В ИАК членуват деца и юноши от 12 до 18-годишна възраст, а в РАК - младежи от 18 до 30 години. Днес в света има над 10 700 Интеракт клуба с около 200 000 членове, а Ротаракт клубовете са над 9522 с повече от 290 000 членове. 
Интеракт и Ротаракт клубовете дават много възможности на младите хора да работят за постигане на по-голямо разбирателство и за изява на добра воля сред младежта по целия свят. Специален акцент е личната отговорност като предпоставка за личен успех и за развитие на обществото. 
Поредният, пети въпрос в играта, която се организира от Ротари Русе в чест на 80-годишнината от създаването на русенската организация, гласи: 
 

Кои са най-значителните проекти на Ротаракт Русе? 
 

Всеки, който отговори правилно на този, както и на останалите въпроси в играта „Опознай Ротари“, има шанс да стане победителят, който на 13 май на честванията в града ще бъде обявен пред публиката на концерта пред община Русе. 
За да участвате в надпреварата, е нужно да изпратите верния отговор на този и останалите 7 въпроса, публикувани в съботните броеве на „Утро“, на адрес: [email protected] до 12 май 2017 г., като посочите имена и телефон за връзка.