На 22.04.2017 г. випуск 1977 г. на ИПУ „Дочо Михайлов“ – гр. Силистра, понастоящем филиал на Русенски университет, организира поредната си среща. Това е третият випуск на института, специалност математика и физика.

Петдесет девойки и младежи от цяла Северна България се събират в град Силистра, за да превземат крепостта наука. Обучават се в нелека специалност, завършват с добри резултати и поемат по пътищата на Родината, за да се реализират и предадат опита си на младото поколение. Випускът заема важно място в родното образование. Тогавашните момичета и момчета стават достойни преподаватели по математика и физика. С отговорния си професионализъм те са обучили десетки поколения, реализирали и предали своите знания на учениците си. Не всички са избрали професията учител. Някои са общественици, други са се реализирали в други сфери на живота, но у всеки трепти оная искрица младежки огън и ентусиазъм да творят добри дела и да са в помощ на хората. Някои от тях са изградили семейства помежду си, създали са и са възпитали своите деца.

За изминалите години почти всички са пенсионери. За съжаление от тях и техните преподаватели някои не са между живите. Нека ги споменем с добро и нека и те да участват в тази среща като тържество на духа.

С благодарност споменаваме преподавателят по физика г-жа Ружа Симеонова, която е присъствала на всички срещи. С любов и преклонение говорим за нея. Винаги отзивчива, винаги компетентна, винаги готова да даде съвет и да помогне.

Годините не стигат да се забравим. Мъдростта и опита ни карат да си спомняме за прекрасните младежки години, бригадите, забавите, изпитите, приключенията.

Преди няколко години се роди идея за среща на випуска всяка година в различен град. Домакините представят града си, историческите забележителности, по-важните обществени сгради и места за развлечения и забавления. Досега домакини са били град Ловеч, Велико Търново и Варна. Тази година град Русе ще събере съвипускниците`77 в ресторанта на хотел Кристал, за да може отново да си споделят радостите и болките, щастливите и тъжни моменти в техния живот.

Да им пожелаем НАЗДРАВЕ и НА МНОГОЯ ЛЕТА!