Главният прокурор Сотир Цацаров е "поканил" собственика на "Овергаз" и издател на вестник "Сега" Сашо Дончев, за да му каже, че "поведението му става неприемливо и нетърпимо" за обвинителя. Това разказва самият Дончев по време на среща с Дамския бизнес форум на 30 март, показва видеозапис от събитието, кочен в YouTube.

Срещата се е провела по молба на Цацаров, но в чужд офис. Обект на разговора са били отношенията на бизнесмена с "Да, България", която според главния прокурор Дончев подкрепял, както и с телевизия Би Ай Ти и вестник "Сега".

"Бях поканен на среща с главния прокурор, за да ми каже, че моето поведение започва да става неприемливо и нетърпимо за него. Какво е това, дето аз подкрепям "Да, България"? Какво е това, дето моята телевизия Би Ай Ти, в която моят приятел Сашо Диков го е превърнал в централен образ? И разбира се, вестник "Сега" и Комарницки... Аз го гледам и викам: Абе, вие какво искате да ми кажете", разказва Дончев.

"Ами казвам ви, че даже господин Филчев ми каза, че съм много мек в реакциите си", казал главният прокурор в отговор. "И аз викам "Ми тоя същия господин Филчев прати барети, какво се случва, какво последва?". И продължих: "Да ви информирам, че нямам нищо общо с тази партия "Да, България", освен че познавам Христо Иванов. Нямам нищо общо с Би Ай Ти, освен това, че със Сашо Диков сме карали ски и сме ходили по гаджета – това е вярно. И този нахалник какво ми казва: "Ама аз не смятам, че вие нямате право да го правите", което на мен, нали се сещате след всичко което ми казва, каква ми беше... И аз викам: "Абе, вие какво си въобразявате, аз не ви се обяснявам, аз ви информирам". След като тази институция си позволява да ме заплашва, вие представяте ли си в какво общество живеем... Да оставим детайлите, но бях поканен на среща, по негова молба, на среща в чужд офис", допълва Дончев.

Той разказва за срещата си с главния прокурор Цацаров, докато коментира темата за състоянието на медиите и регулациите в страната.

"Мисля, че едно общество, което има принципи, и законовата уредба и институциите в това общество защитават тези принципи, даже на ум не им идва да хулят някой от екрана на телевизора или да пишат за него глупости във вестника. През ум не им минава. Погледнете, примерно, във Великобритания няма по-тежки регулации за медиите, но там това не се случва. Случва се поради същата тази култура, поради същия манталитет и поради абсолютната убеденост в безнаказаност", коментира бизнесменът.