Слави Трифонов и екипът му дават в момента извънредна пресконференция по повод снощното спиране на предаването.

Във вторник вечерта гост на предаването трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който по-рано през деня обяви, че напуска Нова телевизия заради цензура. Минути преди 22.30 часа, когато трябваше да бъде излъчено шоуто, от bTV са информирали водещия, че предаването няма да бъде пуснато, тъй като съдържанието му не съответствало със стандартите за редакционно съдържание. 


За втори път в рамките на един месец частната медия спира предаване на гологлавия шоумен. През март шоуто му не бе пуснато в ефир заради писмото си към новоизбраните народни представители. Той се закани да дойде пред Народното събрание, за да потърси своите граждански права. Също такъв срок поставя и за съответните законодателни инициативи.

 
„Журналист съм от 24 години и имам представа къде какво мога да направя. В нова телевизия и в други медии не мога да кажа нещо, което е нелицеприятно”, каза Васил Иванов по време на пресконференцията

„Сутринта си пуснах предизвестието, след това пуснах във фейсбук съобщение, че ще участвам в шоуто. Исках максимално голям брой мои познати да го гледат.  
Само тази пролет Даниела Сарелска ми спря 4-5 материала. Странна е ситуацията с тази жена”, каза още той.

Откакто създадохме предаването „Разследване”, започнах да снимам изцяло обществени поръчки и кметове. Само за този период 17 млрд. лв. се разпределят от кметовете по нагласени обществени поръчки", обясни Иванов.