Тази сутрин, на площада в центъра на Русе, се състоя 27-то издание на традиционното „Великденско хоро“, организирано за поредна година от Община Русе и ФТТ „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев.

На събитието присъства и кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Г-н Стоилов приветства всички присъстващи и ги поздрави по случай светлия Християнски празник: „ За мен е изключителна чест, че имам възможността да съм с вас и да отправя поздравленията си. Този светъл Християнски празник е символ на победата на силата на духа и на доброто над злото. Пожелавам ви да бъдете здрави, силни, да имате цели и да ги постигате, а семейното щастие и топлина да осмислят всичко останало. Честит празник, скъпи Русенци!“

Богатата концертна програма беше съчетана с различни игри, конкурси и изненади. В концертната част участие взеха ФТТ „Найден Киров“ с концертен състав, детски ансамбъл, школа по народно пеене, оркестър и солистки, ансамблите „Русчуклийче“, „Здравец“ и „Зорница“ при ОбДЦКИ.

Водещи на празника бяха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Ралица Константинова и Йовко Кънев.

По време на Великденското хоро се проведоха и традиционните конкурси за писано яйце, за козунаци и конкурс за най-здраво яйце-борец. Както повелява традицията на Великден се завъртя и голямото Великденско хоро под съпровода на оркестър „Найден Киров“ и певици, в което освен всички участници в концерта се включи и публиката.

След концерта се разигра и традиционната Великденска томбола с над 100 награди, сред които куверти за ресторанти, ваучери за пазаруване, конфекция от русенски шивашки фирми, стоки за бита, които са осигурени от различни русенски фирми, ресторанти и магазини. Двете най-големи награди бяха семейна почивка осигурена от „Професионален домоуправител – Русе“ и традиционното живо агне, осигурено за поредна година от денонощен магазин „Чарли“, което беше спечелено от г-жа Жулиета Колева от гр. Русе.