Екзотични масажистки от Тайланд ще работят това лято в Слънчев бряг. Хотелиери вече договарят "вноса" на опитна работна ръка. Първите тайландки се очаква да пристигнат в края на месец май. Освен като масажистки, смуглите красавици ще работят още и като сервитьорки и хостеси. Хотелиерът Веселин Налбантов е сред първите работодатели, които ще наемат кадри от Тайланд, призна самият той. Според него момичетата ще се превърнат в истински хит и ще накарат туристите да се завърнат отново догодина. Всеизвестно е, че тайландките са №1 в този бранш и владеят до съвършенство тънкостите на масажите.  

Хотелиерите очакват изключително силен сезон. Предварителните записвания показват значителен ръст в сравнение с миналото лято. Хотелите на първа линия в Слънчев бряг вече са пълни и са спрели да приемат резервации до края на сезона.  Първата група от 170 туристи от Израел пристигна на 30 март, но в момента  почиващите се броят на пръсти. Редовните чартъри за Слънчев бряг започват от края на месец май, когато се очакват и първите почиващи от Острова и Германия. 

В момента, в курорта тече бясна подготовка за туристическия сезон. Хотелите се ремонтират и преобзавеждат с нови мебели. Според бизнеса и тази година най-големият проблем ще бъде намирането на обучени кадри. Трудовите борси край морето вече започнаха. Работодателите са предпазливи и поне засега водят преговори за заплати от миналогодишните нива. От 460 до 550 лева е възнаграждението за камериерки и сервитьорки. Толкова върви пазарлъка и за бармани и пикола. Служителите на рецепция ще вземат по 700 - 800 лв на месец, а спасителите на плажа около 1000 лв. Готвачите отново държат първенството на палмата по заплати. Възнагражденията започват от 1300 и стигат до 3 000 лв месечно.