Кристиано Роналдо определено колекционира рекорди! След като с гордост може да се нарече футболистът с най-много голове за клубния си "Реал" Мадрид (392) и Португалия (71), той добави ново признание.

С двете си попадения срещу "Байерн" Мюнхен в срещата от четвъртфиналите на Шампионската лига, Роналдо стана първият футболист в историята, отбелязал 100 гола в европейските клубни турнири.

Португалецът успя да запише това постижение за 143 мача в турнира на богатите и Купата на УЕФА. 

За първи път Роналдо излиза на европейските терени през сезон 2002/2003, когато носи екипа на португалския "Спортинг". Той попада в състава за първия мач срещу "Интер" от 3-ия кръг на квалификациите за Шампионска лига. "Лъвовете" не успяват да преодолеят италианския гранд, но взимат участие в турнира за Купата на УЕФА, където бъдещата футболна звезда играе в още 2 мача, в които обаче се отчита само с асистенция.

През 2003 г. Кристиано пристига в "Манчестър Юнайтед". С "червените дяволи" той играе за първи път в Шампионска лига още същия сезон. Срещу "Панатинайкос" в среща от груповата фаза на надпреварата остава резерва, а на терена стъпва във втория кръг срещу "Щутгарт", когато отново успява да направи асистениция.

Първият си гол в европейските турнири португалецът отбелязва в третия кръг на квалификациите за участие в Шампионска лига през сезон 2005/2006. "Манчестър" посреща унгарския "Дебрецен", а Роналдо оформя крайното 3:0 с гол в 68-та минута.

Последният си гол за английския клуб в евротурнирите пък португалецът бележи през сезон 2008/2009 в полуфиналната среща реванш срещу "Арсенал", спечелена с 3:1. 

Роналдо има точно 16 гола в 55 срещи в Европа с "Манчестър". Със сигурност обаче най-ценното му попадение е във финала на Шампионската лига от сезон 2007/2008. Тогава португалецът открива резултата срещу "Челси" с глава. Крайният резултат от срещата е 1:1, а след изпълнение на дузпи Роналдо вдига над главата си първия си трофей от турнира.

Португалецът вече е изградил реноме на голмайстор и футболна звезда, когато преминава в "Реал" Мадрид. Той се впуска в европейските мачове на най-титулувани клуб в Шампионска лига на 15 септември 2009 г. Тогава "белите" играят среща от груповата фаза срещу "Цюрих", а Роналдо дебютира с 2 попадения - в 27-та и 90-та минути. Само в първия си сезон португалецът се отчита със 7 попадения в 6 мача за новия си тим.

Те обаче изглеждат малко на фона на сезон 2013/2014, когато той бележи цели 17 попадения!

Най-значимият му гол обаче не е от игрова ситуация, а от дузпа. Наказателният удар е отсъден в 120-та минута. Попадението на Роналдо носи втори за него и юбилеен 10-ти за клуба трофей от Шампионската лига.

Португалецът не може да се похвали с добър настоящ сезон. Той е далеч от рекорда си (17) със само 4 попадения в 9 срещи. Това обаче не му пречи да покорява нови рекорди. Колко гола над кота 100 ще успее да отбележи, предстои да разберем...