Джулия Робъртс е поредната звезда с тежки семейни тайни и нещастно детство. Носителката на "Оскар" отдавна е в лоши отношения с втория си баща Майкъл Моутс и демонстративно отказала да присъства на гей сватбата му, състояла се в тесен кръг миналия септември.

72-годишният Майкъл и 69-годишният Тимоти Рааш сключили брак след 25-годишна връзка в Джорджия, веднага след като там гей-браковете били узаконени, разкри RadarOnline. Самият Моутс отказал да коментира голямото събитие, но го отразил във Facebook, променяйки семейния си статус.

Междувременно доведените деца на Майкъл категорично отказват да имат какъвто и да е контакт с него, а по-големият брат на Джулия – Ерик Робъртс (60) неотдавна сподели в интервю: "Още от началото ни беше ясно, че Моутс е изрод. Той ме тормозеше физически и психически и мисля, че е тормозил и сестрите ми Джулия и Лиса".

Самата Джулия пък е споменавала през годините, че се е страхувала и че ненавижда доведения си баща.

Майката на двете звезди Бети Лу Бредемус се омъжва за Майкъл Моутс малко след развода си през 1972. Двамата се срещат покрай работата си за католически вестник с името The Georgia Bulletin. Те имат обща дъщеря Нанси.

През 1983 година Бети се развежда заради буйния му нрав и зависимостта му към алкохола и наркотиците. Тя умира от рак на белия дроб през 2015-а на 80-годишна възраст и до последно признава, че бракът ѝ с Майкъл е "най-голямата грешка" в живота ѝ.