Увеличаване на размера на здравната вноска за деца и изравняването й с вноската за възрастни поиска председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов на среща с гилдията в Стара Загора, на която се обсъди състоянието и реформата в университетската болница "Проф. Стоян Киркович”.

Д-р Райчинов е обезпокоен от предстоящото съкращаване на близо 200 души медицински персонал след сливането на двете болници в Стара Загора. Той е категоричен, че освобождаването на лекари и сестри трябва след обсъждане с тях и при много ясни критерии. Досега са свободени 156 души, от тях 60 са в пенсионна възраст, други 56 са подали молби за напускане. Ръководството на болницата е поискало помощ от Министерството на здравеопазването, необходима за пребазирането на някои клиники и за купуването на нова апаратура.

БЛС в Стара Загора излиза с декларация в защита на общопрактикуващата лекарка, ваксинирала тримесечното бебе Павел, което след това почина от скоротечна пневмония. Според д-р Георги Бакоев - председател на Регионалния лекарски съюз, проверка от министерството не е констатирала вина на лекарката. Въпреки че вече са разписани, медицинските стандарти за България не са публикувани, както и правилата за поведение при различните диагнози.