"Корнелия Нинова не ми се обади за рождения ден, обади ми се Бойко Борисов и ми пожела здраве". Това разкри лидерът на ВМРО и съпредсеадтел на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, който беше рожденик преди няколко дни.

"Не сме водили разговори с ГЕРБ за министерски кресла. Много е рано за това. По-важно в момента е да започнат разговорите за това каква политика трябва да провежда новото правителство по важните за България теми като увеличаване на доходите и справяне с битовата престъпност например. Идеята ни е да се търси съгласие между българските политически партии. За тези 27 г. разделението и политическата омраза не донесоха нищо добро на целия български народ. Съгласен съм, че не е възможно да се случи такова голямо парламентарно мнозинство, но е абсолютно задължително да има национално съгласие. Например, когато човек на село го оберат, той не се интересува дясно или ляво е правителство, иска полицията да си е на мястото, заяви Каракачанов.

"Този път ще искаме много по-детайлна управленска програма с конкретни срокове. За нас министерствата не са най-важното, няма да се пазарим за конкретна бройка. Но такива разговори не са водени нито с ГЕРБ, нито вътре в Обединени патриоти. За да стигнем до разговора за министерствата, трябва да минем през разговора за програмата, обясни лидерът на ВМРО.

Каракачанов заяви, че не му е самоцел да е министър на отбраната, но може да бъде такъв. Той подчерта, че на България е необходима силна армия, а в момента въоръжените ни сили са в тежко положение. Целта ни не е да сме балансьор и да раздаваме порции или да създаваме обръчи като ДПС, а да бъдем катализатор за решаване на проблеми, които чакат решение от доста време, посочи Каракачанов.

"С блокадата на границата показахме, че Турция не може да приема България като бивша османска провинция. Благодаря на всички млади момчета и момичета, които бяха там и изпълниха своя патриотичен дълг. Гордея се с тях, заяви съпредседателят на "Обединени патриоти".

По думите му Валери Симеонов, който също е съпредседател на "Обединени патриоти", не е блъскал възрастната жена от клипа, разпространен в медиите. Дръпна й чантата. Тя се блъскаше в кордона, който бяха направили хората, и това изнерви обстановката, обясни Каракачанов.

"В следващите 2-3 седмици ще има повече яснота за съставянето на правителство, около Великден, както се казва, завърши Красимир Каракачанов.