Това беше цензура, каза Слави Трифонов, след като в понеделник вечерта Би Ти Ви излъчи повторение на негово предаване, а не пусна изданието, което водещият и екипът му записаха същия ден.

"Предаването не беше по-различно от стандартното, което произвеждаме. Вчера написах писмо и снощи в телевизионното предаване то беше изчетено от диктор. След това имаше изпълнени на химна от хората на концерта ни в Лондон, а после обявих, че ще има актьорска вечер", обясни Трифонов.

Според него целият казус бил е изчитането на писмото. "Това е цензура", повтори той.

В крайна сметка, аз не мога да избягам от това, че съм гражданин и имам гражданска позиция. С това аз не нарушавам никакъв закон. Ние не сме служители на Би Ти Ви, ние сме партньори. В призоваването няма нарушения на конституцията. Не поставям никакъв ултиматум, а ще изляза и ще си търся правата като гражданин. 

Ние имаме договор с Би Ти Ви, след пресконференцията ще произведа телевизионно предаване, а Би Ти Ви ще прецени дали да го излъчи. 

"Не бягам от отговорност, не се срамувам, не се страхувам от това. Гледам си грешките и се опитвам да не ги допускам отново. Имам право като гражданин да поставям условия на политиците, които са наши служители.Този мач е изигран много пъти, не мисля, че една личност е в състояние да промени нещата в положителна степен.Не казвам, че в бъдеще изцяло бих отказал участие в някакъв политически план", допълва Трифонов.

"Обикновено се занимавам с неща, които мога да свърша. Ако не мога да направя нещо, не се захващам да го правя. Би Ти Ви не е абревиатура, зад която стоя аз. Зад нея стои само нейната аудитория. Предаването , което ще запишем днес, ще бъде посветено точно на свободата на словото. Ако те не го излъчат отново, ще е ясно, че не искат да продължат отношенията си с нас.Няма значение кой е спечелил, има значение да се вслушат във волята на народа.Не съжалявам, че изразих личностната си позиция. Тази вечер също ще изчета писмото си в предаването.", коментира Трифонов. 

Разговарям с адвоката си по телефона. Възможността да станем колеги виси със страшна сила, отговори Трифонов на въпрос на Сашо Диков дали отношенията с Би Ти Ви ще бъдат разтрогнати.

"По смисъла на закона аз наистина не мога да карам хората да правят каквото и да е. Аз мога да карам само себе си. Няма да предизвиквам бунтове или някакви размирици, не съм политическа сила. Мисля да протестирам сам."