„Човек от каквото бяга, това му идва на главата” е мотото на 5 епизод на социалния експеримент.

В пети епизод на „Смени жената” тази сряда от 21.00 часа, съпругата от едно семейство, вманиачено по различни духовни практики и здравословен начин на живот, ще заживее на място, в което нито едно от тези неща не е на почит. Семейство Димитрови редовно посещават лекции за любовта, взаимоотношенията и личностното развитие. Милена и съпругът й Димитър живеят здравословно, изпиват по един литър топла вода с куркума на ден, вечерят само салата и са забранили в дома си всичко вредно – алкохол не се консумира, не се пуши. Двамата са заедно от 22 години, имат син на 19 години, който не харесва ромите, доста добре са материално и са все така влюбени както в началото на връзката си.

Те ще разменят местата си с прословутите Валя и Моро Илиеви, но този път с трите си деца. Денят на Моро започва с цигара още в 6 часа, а на вечеря той може да изпие един литър ракия и дори се е случвало да посегне на жена си. Двамата нямат собствен апартамент и живеят под наем в доста примитивни условия. Основно за домакинството се грижи Валя, която работи като чистач към община Златица и консултант за бързи кредити.

Напрежението в двете нови семейства бързо ескалира, защото коренно различния начин на живот води до редица конфликтни ситуации. Какво може да стане, когато вманиячена по духовните практики и здравословен живот съпруга, влезе в обувките на ромска фурия, за която вечер без пържено, цигара и кючек е загуба на време, зрителите ще видят в сряда, 29 март, от 21.00 часа по bTV.