32-годишният Горан Горанов, който бе открит мъртъв в килията си рано сутринта на 25 март, е издъхнал в адски мъки. Той е крещял и блъскал  по решетките за помощ, твърди неговият адвокат Захари Кирилов.

Юристът сподели пред "24 часа", че при външен оглед на трупа се виждало, че Горан буквално е бил попарен. Червени петна имало по повърхностния кожен слой на  ръцете и гърба му. "Блъскал е, викал е, целият затвор го е чул. Прагът на болката може да допринесе за сърдечен проблем", смята адвокатът.

Пораженията на кожата най-вероятно са получени от вследствие на изкъртена тръба от парното, което през последните дни било с много високо налягане, разкри адвокатът. 

Най-вероятно Горан сам е изкъртил част от тръбата, смятат запознати с психическото му състояние.

Според първоначалните данни от аутопсията, извършена днес,  инфаркт е непосредствената причина за смъртта на бившия шампион по борба.

Окончателната експертиза обаче ще е готова след 14 дни, когато излязат резултатите от хистологичните проби.

На този етап все още не се знае кога ще е погребението на Горан, тялото все още не е освободено от наблюдаващия прокурор.

Роднини обсъждат дали да поискат реаутопсия в столицата. При всички положения обаче ще бъде изискана  допълнително кръвна проба  за наличие на медикаменти и упойващи вещества, които роднини ще дадат в независима лаборатория.

Горан беше едно болно момче, но институциите не можаха да решат проблема, сподели адвокат Захари Кирилов