През нощта от запад ще се увеличи високата и средната облачност, а през деня от север ще започне да се увеличава и вплътнява и ниската. Около и след обяд на отделни места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб до умерен, по Черноморието - до силен и с него ще започне да прониква по-хладен въздух, информира "Дарик".

Дневните температури в Североизточна България ще се понижат значително, а в останалата част от страната ще се задържат сравнително високи; минималните ще са между 5 и 10 градуса, а максималните между 11 и 16 градуса, в Югозападна България - до 23 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за март и бавно ще се понижава, като вечерта ще се доближи до средното.
 
В планините ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали дъжд, над 2300 м - сняг. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 м - около 5 градуса.
 
Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа до силен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал 9-11 градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.