УЕФА обмисля въвеждането на правило за лимитиране на броя футболисти във всеки клуб и промяна на трансферната система, съобщи президентът на европейската централа Александър Чеферин. Той уточни, че основната идея е да бъде спрян привидно безкрайният поток на футболисти към водещите клубове, с което те обезкървяват съперниците си и в крайна сметка пращат младежите в сателитите си.

"Със сигурност трябва да обсъдим въвеждането на мерки като такси, лимитиране на съставите и промяна на трансферните правилници, за да спрем концентрацията на талантливи футболисти в едва няколко клуба. Трябва да помислим дали трансферният пазар работи в този си вид и какво можем да направим. Не бива да се страхуваме от промяната", каза президентът на УЕФА.

"Не можем да позволим на разликата между водещите клубове и по-малките да продължава да расте. Така ще пренебрегнем тези отбори, които нямат големи възможности и ще ги дестабилизираме. Трябва да обърнем внимание на цялата пирамида, а не само на върха й, защото задачата на УЕФА е да закриля всички", заяви още той.