На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на световния ден на водата – 22 март на тема „Вода и пречиствателни станции”.

Тази година организаторите добавиха и още две подтеми: „Чиста вода” и „Паметта на водата”. Изпратени бяха 358 рисунки от училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от Русе, София, Търговище, Попово, Семерджиево, Плевен, Перник, Тутракан, Мездра, Панагюрище и Разград, а в категория фотография са получени 86 снимки от 17 държави на 3 континента: България, Словения, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Белгия, Гърция, Македония, Ирландия, Босна и Херцеговина, Полша, Украйна, Германия, Турция, Тунис и Азербайджан.

Компетентно жури оцени творбите в съответните категории. Организаторите на конкурса – Общински младежки дом Русе и ВиК ООД Русе – канят всички участници и граждани на награждаването на най-добрите творби в конкурса.

То ще бъде на 22 март на 3 етаж в Mall Rousse от 18ч. За доброто настроение ще се погрижат балет „Импулс”, Фолклорно танцово студио „Зора” и Вокална група „Приста” към Общински младежки дом Русе. Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 23.03.2017г. в сайта на Младежки дом - www.yc-ruse.org, сайта на МИКЦ Русе www.ruse-mikc.info както и на фейсбук профила на Младежки дом. Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на най-големия търговски център на града до 29.03.2017 г. вкл.