През следващото денонощие ще има променлива облачност, през деня намаляваща и до слънчево. Само на отделни места в понеделник, главно в североизточните и планинските райони, слабо ще превали, предаде "Дарик".

Вятърът малко ще отслабне - през нощта ще бъде слаб, а през деня отново ще се усили и ще бъде умерен, в Дунавската равнина до силен, от северозапад. Минималните температури ще са предимно между 2 и 7 градуса, максималните ще са между 15 и 20 градуса, по Черноморието и в североизточните райони - малко по-ниски.

Атмосферното налягане е и ще остане малко по-ниско от средното за месеца.

Астрономическата пролет в Северното полукълбо тази година настъпва в 12.28 ч. българско време.

В планините вятърът малко ще отслабне и ще бъде силен до бурен, от северозапад. Ще има променлива облачност, на отделни места със слаб дъжд, над 2000 м - от сняг. Максималната температура на височина 1200 м ще е 9-10 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

По Черноморието ще има променлива облачност, по северното крайбрежие слабо ще превали. Ще духа предимно умерен вятър - в сутрешните часове от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг. Максималните температури ще са от около 10 градуса на север до 15-16 градуса на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала. Температурата на морската вода е 6-8 градуса.