„Ще работим, за да върнем националното и човешкото достойнство на хората, а не да ги продаваме за пари и власт, да върнем българската културата, българската духовност в училищата", това каза в предизборен диспут по Радио Варна кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България" проф. Анелия Клисарова. Тя подчерта, че приоритетите та партията са развитие на икономиката, коренна промяна в образованието и здравната система, защита на културата и българската духовност, сигурност на границите, сигурност във всеки дом.

„Според мен в тази кампания имаше много популизъм. Ще дам пример, обещават някои 100% увеличение на заплатите на учителите. Това няма как да се случи след като същите тези хора са намали бюджета за образование. Не бива да подценяваме хората - те са разумни и вярват на реални обещания", каза още проф. Клисарова. По нейните думи, ако реформата в съдебната система, каквато задължително трябва да има, е такава, каквато ГЕРБ направиха в образованието, по-добре изобщо да я няма.

„В нашата програма образованието е приоритет, реален, истински. Залагаме и на науката. В тази кампания никой не говори за наука, а без наука няма иновации, модерни технологии, нови производства. Предлагаме три минимални заплати за младите учени, стимули за докторантите, защото това, което получават в момента, е смешно", каза проф. Анелия Клисарова.