Бездомен мъж от Испания претърпя смайваща метаморфоза. С помощта само на няколко ножици и малко нови дрехи, той се превърна в очарователен хипстър.
 
До юли на 2015 г. Хосе Антонио - Хосете е неугледен, побелял и брадясал бездомник. Той живее по улиците на Палма, на испанския остров Майорка, вече 25 години. Днес е модерен хипстър италиански тип.
 
55-годишният бивш електричар остава на улицата, след като изпада в депресия. Самият той обяснява, че причината е "поредица прояви на лош късмет".
 
"Обичам себе си, но не мога да съм щастлив с живота, който водя. Да паркираш коли и да изглеждаш така не прави никого щастлив. Знам, че е почти невъзможно да променя живота си, но мога да го направя по-удобен", разказва той във видео от онова лято.
 
Така е, докато фризьорски салон в Палма не решава да го преобрази безплатно, за да му помогне да си стъпи на краката. Подстригват го, боядисват му косата и му дават нови дрехи. И записват процеса, като запечатват момента, в който Хосете вижда отражението си за пръв път. 
 



Макар да е заснето е през 2015 г., емоционалното видео беше публикувано във Facebook едва преди дни.
 
Днес Хосете е гладко избръснат и вече не живее на улицата. Отново е с побелели коси, но и с огромна усмивка. Казва, че инициативата е променила не само вида му, но и живота му. Година и половина по-късно обаче той не е успял да получи помощ.