Той е изискан, в речника му присъстват думи като „моля“, „благодаря“, заповядай“. Той е джентълмен, от парфюма, който ползва до книгата, която чете. Излъчва сигурност, спокойствие и комфорт. Кои са добрите навици на джентълменството и защо жените ги ценят толкова много?

Един джентълмен отваря врати за една дама

Ако искате да ви приемат като джентълмен, отнасяйте се с всички жени като дами. Отваряне на вратата не е жест на снизходителност, а по-скоро любезно съдействие и уважение. Що се отнася до въртящите се врати, модерните нрави диктуват, че джентълменът трябва да позволи на жената да влезе първа. Качването в автомобила не прави изключение и няма значение кой от двамата шофира.

Един джентълмен прави резервации

Правейки нещо толкова просто, като да запазите маса за вечеря, обяд, почивка, да запазите билети за кино, да поръчате румсървиз, храна за вкъщи, цветя за вкъщи или офиса и т. н. не само показва инициатива и планиране, но организираност, загриженост и внимание вашата дама да получи нещо специално, красиво, да прекарате приятно.

Един джентълмен дава сакото си

Хладни вечери, внезапно застудяване, пролетен дъжд... Въпреки атмосферните промени да приканват за повече романтика и близост, редно е в тези моменти да преотстъпите връхната си дреха на дамата с вас, особено, ако ѝ е студено или да скриете двама ви под сакото, докато вали. Тя ще го оцени.

Един джентълмен е точен

Точността е един от признаците на джентълменството. Когато имате среща с дама, без значение дали е от интимен или служебен характер, може да си позволите да подраните, но не и да закъснеете.

Планирайте добре графика си и никога не карайте една жена да ви чака. Ако все пак се случи да закъснеете и то по независещи от вас обстоятелства, реванширайте се с нещо малко като цвете или любимите ѝ бонбони.

Един джентълмен става, когато жена влиза в кабинета му, конферентната зала, идва в ресторант за уговорена среща

Това отново е знак на уважение, което прави силно впечатление на дамите. Редно е когато дама иска да посети тоалетна отново да станете при нейното ставане, но и да направите това, когато тя се върне. Разбира се, че ѝ помагате със стола, за да се настани още от мига, в който салонният управител ви е поканил на запазената от вас маса.

Един джентълмен прави комплименти искрено

Комплиментите са важни за една жена. Винаги ги отправяйте, когато смятате, че Тя е забележителна. И не само в началото на вашата връзка. Не приемайте половинката си за даденост. Не забравяйте, че не бива да спирате да я ухажвате до последния ви миг заедно.

Един джентълмен никога не е груб към обслужващия персонал

Отношението към обслужващ персонал, към други жени, непознати хора в магазина е силно показателно за това как един мъж се отнася към половинката си и дали е джентълмен.

Истинският джентълмен е далеч от снобизма. Той е възпитан, обикновено е любим клиент в заведенията, които редовно посещава, има безупречни маниери по време на хранене и не на последно място – той се разплаща.

Един джентълмен държи на думата си, обръща внимание на подробностите и е добър комуникатор

Малки изненади, за които и не предполагате, любимите ви цветя, бонбони, дреха в любимия цвят... Всичко това не е случайно попадение. Джентълменът забелязва детайлите, помни това, което сте му споделили, наблюдателен е, винаги забелязва какво ви впечатлява.

Той се интересува от жената като личност, ето защо малките жестове му се получават толкова добре. Разговорите с него винаги са интересни, защото той е добър комуникатор и не само слуша, но и чува думите на партньорката си.