Облачно, но топло ще е днес в страната, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология, цитиран от Агенция "Фокус".

Облачността се увеличава през нощта от запад, предимно средна и висока и през деня ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните – от 15° до 20°. Атмосферното налягане е близко средното за март и ще се понижава.

По Черноморието облачността ще е разкъсана и ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури там ще са 7-10°, на морската вода - 5–6° с вълнение от 1-2 бала.

В планините ще е предимно облачно. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

И през първите дни от следващата седмица ще бъде предимно облачно. В понеделник сутринта слаби превалявания от дъжд ще има на отделни места в Западна България, а по-късно през деня и в централните и източните райони от страната. Във вторник, след временно спиране, от югозапад валежите ще се активизират. На повече места и повече по количество ще са в Южна България. Минималните температури ще са с 2-3° градуса по-високи, а дневните ще се понижават и в сряда ще са предимно между 9° и 14°.