Изтече първата официалнd снимка на новия Samsung Galaxy S8, предназначена за пресата.

Технологичният журналист Евън Блас пусна снимката в профила си в Twitter с коментара „Мисля, че това е, което очаквате”. Той обаче не разкрива характеристики за модела, съобщава „Индипендънт”.

От снимката обаче се потвърждават слуховете, че новият смартфон на корейския технологичен гигант ще е с т.нар. „инфинити дисплей”, който ще покрива до 80% от предния панел.

Очаква се Galaxy S8 да бъде официално представен на 29 март, и да има 5.8-инчов дисплей. Заедно с него се очаква да бъде представена и още една модификация на модела с името S8+, която ще е по-голяма – с 6.2-инчов екран.

И двете устройства ще имат скенер за ириси, 12-мегапикселова задна камера и 8-мегапикселова селфи камера, както и нови виртуален асистент с изкуствен интелект, наречен Bixby (Биксби), който ще може да „говори” и разбира команди на 8 езика.

Южнокорейската компания пострада сериозно заради катастрофата с предишния си флагмански модел - Galaxy Note 7, чиито батерии избухваха в пламъци. Заради това цялото количество бе изтеглено от пазара, а компанията понесе няколко милиарда долара щети.

След този удар, новият Galaxy S8 се очаква от пазара и потребителите с огромен интерес.