След дългото поклонение пред тленните останки на депутата от КБ Димчо Михалевски и двуезичната заупокойна служба в храма "Св.Георги Победоносец" към гробищния парк потегли дълга процесия.

Към 15 ч. с хеликоптер на близкото летище кацнаха председателят на парламента Михаил Миков, заместничката му Мая Манолова, министърът на отбраната Ангел Найденов, депутатите Корнелия Нинова, Дора Янкова, Петър Курумбашев, Янаки Стоилов и мн.др.

Опелото бе водено от петима български и двама гръцки свещеници. Отец Петър Гарена не можа да сдържи сълзите си по време на прощалното си слово. "Българският парламент изгуби един от най-изградените, най-експертните млади политици, който усещаше парламента и му се отдаваше. Раздаващ се, отстояващ кауза, печелещ битки за хората, познаващ живота истински и представящ го такъв, какъвто е", коментира след опелото Михаил Миков. Вътре пред отрупания с цветя саркофаг парламентарният председател припомни енергията, силата и ентусиазма на покойния си колега. "Сега, когато заставаме пред него за последен път, ние трябва да си обещаем, че винаги ще помним Димчо и дирята, която той остави, неговата компетентност и всеотдайност. Убеден съм, че когато малкият Дими порасне, ще се гордее с баща си", каза Миков. Кметът на Кърджали през сълзи поднесе съболезнования на семейството от името на всички свои колеги от областта.

"Загубихме един млад човек с много възможности. Били сме политически опоненти, но винаги на принципна основа. В такива дни човек си прави равносметка. Михалевски беше много аргументиран, изключително подготвен в дебатите, беше един достоен представител на Кърджали в Народното събрание. Българската политика загуби един експерт, двигател на групата на БСП. Той беше един от най-активните народни представители и един от малкото, които можеха да говорят аргументирано, ясно и точно", с разтреперан глас заяви Цвета Караянчева след поклонението. Тя изрази съжаление за това, че когато са се разпределяли постовете във властта, не са посочили Михалевски за министър на регионалното развитие.

Депутатите от ДПС Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрула също се поклониха пред тленните останки на Михалевски. Пред този голям българин, който направи изключителни неща за региона и за страната, мога само да се поклоня, думите са излишни, сподели Ахмед. За да се простят с Димчо Михалевски, от цялата страна пристигнаха негови приятели, близки, колеги, съпартийци. От Гърция дойдоха изпълнителният секретар на областта Източна Македония и Тракия Константинос Кацимигас, и кметът на гръцката община Мароня Илиас Йоанакис.