Хиляди демонстранти са се събрали на втори ден протести в столицата на Албания, за да настояват за оставката на министър-председателя на страната Еди Рама. Те са изгорили плашила с облика на министър-председателя Еди Рама, вътрешния министър Саймир Тахири и здравния Илир Бекай.
„Правителството на Рама трябва да си ходи, дойде времето да го свалим“, коментира Лулзим Баша, лидер на опозиционната Демократическа партия. „Той потопи страната в бедност и корупция, доведе я в задънена улица, принуждавайки много албанци да напуснат страната си“, добави той.
Баша обяви, че възнамерява да стои на улицата докато правителството не гарантира честни и свободни избори. „Готов съм да ви довя към бъдещето. Готов съм да изградя с вас ново и по-добро бъдеще. Готови ли сте да се борите за Албания? За честни и свободни избори?, заяви опозиционерът пред събралото се множество.
Голямата шатра, разпъната от протестиращите пред сградата на албанското правителство, изглежда, че не притеснява министър-председателя Еди Рама. Той е бил забелязан в близко кафене на метри от опозицията, която иска оставката му. Министър-председателят е бил заедно с депутата от коалиционния партньор Партия за справедливост, единство и интеграция Акит Ракипи, който фигурира в списък с разследвани народни представители.