В събота имаше лунно затъмнение, но то ще се усеща още поне няколко дни.

Когато лунните възли - това са пресечните точки на лунната орбита с еклиптиката, са в определена близост до пълнолунието или новолунието за месеца, това наричаме съответно лунно и слънчево затъмнение. Те биват пълни и частични, разказва Бистра в канала й "Harmony within" във Vbox7.com.

Лунното затъмнение от събота е частично и се

случва в знаците Водолей-Лъв

и е твърде вероятно да предизвика вътрешно напрежение и емоционална нестабилност, а най-вече ще активизира темите в хороскопа ви там, където попада.

За да разберете лично за вас къде е това, проверете в кой знак е асцендентът ви и спрямо него намерете в кои ваши домове попадат двадесет и два градуса Водолей и точната му опозиция - двадесет и два градуса Лъв – те са на една ос и касаят домове или сфери от живота ви, които са тематично свързани.

Като цяло затъмненията ни дават задачи по отношение на въпросните сфери не само за периода, в който се случват, а и за цялата година. 

Считат се за кризисни моменти, тъй като проявяват проблематиката, която носите - външно или вътрешно, това зависи дали е слънчево или лунно затъмнение, но при всички положения

периодът до края на месец февруари няма да е подходящ за вземане на важни решения.

Препоръчително е да се правят диети и всякакви видове пречистване както на физическо, така и на емоционално ниво.

Медитации, занимания с йога и всякакви духовни практики, които ви привличат са начинът, по който можете да си помогнете, за да се балансирате и да минете през настоящия период по-леко.