През тази година iPhone навърши 10 години и а юбилея се очаква Apple да пусне специално устройство. Очакванията към най-новото поколение, което ще бъде представено през септември т.г. са много големи и Apple изглежда иска да отговори подобаващо. Това обаче ще доведе и до създаването на най-скъпия iPhone досега, съобщава онлайн изданието Fast Company.

Според източниците на изданието тази година ще има три версии на iPhone. Две от тях ще са очакваните iPhone 7S, които ще следват вече традиционната линия на плавно обновяване на телефона всяка година. Те ще са съответно стандартен модел и версия Plus с малко по-голям дисплей.

Третият модел най-вероятно ще се казва iPhone 8 и ще има още по-голям дисплей. Очаква се той да е 5.8-инчов, да използва OLED панел и на практика да няма видима рамка около краищата си. Според други източници, моделът може да се казва и iPhone X в чест на 10-годишния юбилей. Той ще струва над 1000 долара, като крайната му цена ще зависи от избраната вградена памет.

Цената не изглежда невероятна,  защото 256 GB версия на iPhone 7 Plus струва $969. OLED дисплеите са двойно по-скъпи от сегашните LCD, а освен това новият смартфон ще има повече оперативна памет.

Сензорният бутон Home в iPhone 8 ще се показва само на екрана на дисплея. Този бутон бе неизменен детайл още от 2007 година, но с новия дисплей място за него не остава и бутонът ще бъде виртуален.

Друг характерен момент в iPhone 8 ще бъде интегрираният 3D сензор, създаден от компанията Lumentum. Предполага се, че той ще се използва за разпознаване на човешките лица и ще допълва предната камера за заснемане на по-качествени фотографии, но основното му приложение се очаква да бъде във виртуалната реалност.