Българската актриса Анжела Недялкова напира за нова роля. Този път в касовия хит „Междузвездни войни”, пише "Телеграф"

След успеха в „Трейнспотинг 2”, красавицата вече се е явила на кастинг и за деветата част на космическата сага. Недялкова е посетила и прослушване за роля в новата част на „Мисията невъзможна”, но засега не е ясно, дали ще си партнира с Том Круз.

Иначе ролята й в „Трейнспотинг 2”, е доста провокативна. Тя играе студентка по литература, която си мечтае да отвори публичен дом. 

За първия си кастинг тя отива в Лондон, още докато снима сериала „Връзки”. Срещата й с Дани Бойл е доста необичайна. Анжела пристига неадекватна, преуморена, развълнувана. Само дни по-рано се е запознала с баща си.

Месец по-късно британския й агент й е се обажда за ново прослушване. И Бойл се влюбва в чара на актрисата и я взима за ролята.
Едно от предизвикателствата във филма обаче е Анжела да шофира.

Оказва се актрисата няма книжка и се налага да ходи на уроци по кормуване в Единбург. А инструкторката й е доста безпардонна пакистанка.

Докато стигне до срещата с Дани Бойл, Анжела преживява доста емоционални моменти. „Трябваше да пращам видеа от България. Продължих да напредвам и накрая ме поканиха в Лондон.

Много вълнуващо събитие”, споделя тя.

„В началото на целия процес се притеснявах, но всичко си дойде на мястото. Всички са големи професионалисти, със страшно чувство за хумор и аз се почувствах на мястото си”, споделя още Недялкова.

На 11 февруари актрисата ще е в София за парти по случай премиерата на филма. А малко преди това ще трябва да присъства на филмовия фестивал „Берлинале”.