Румънски бизнесмен направи неочакван подарък на град Бяла, Русенско заради вкусната местна луканка.

Гелу Паламару, който се занимава с туризъм, останал много доволен от сътрудничеството си с общината и бизнеса в Бяла и решил в знак на благодарност да изработи 100 нови указателни табели за улиците в града, разказа зам.-кметът на Бяла Димитрина Цветкова.

Румънецът се запознал с представителите на беленската община по времена работна среща между българи и румънци от Русенска област и префектура Гюргево. Той се поинтересувал от производството на български колбаси, тъй като искал да предлага българска кухня в своя туристически комплекс. След като се запознал с беленска фирма за колбаси, Гелу Паламару харесал както новите си партньори, така и града. При посещението си в Бяла той направо донесъл мостри за указателни табели в различни варианти. Те ще бъдат поставени на улиците, училището, пазара, площада, като ще присъства и графичният знак на Бяла.

Тъй като 100 табели няма да са достатъчни, от общината ще търсят средства по оперативни програми, за да окомплектоват целия град. Новите табели, които ще дари румънецът, са изработени от материал, който не може да се драска със спрей. В Бяла за последно табелите са били подменени преди 20 години, и то само частично.