13-годишен ученик от пловдивско училище е опрял пистолет в слепоочието на друго момче заради дребни закачки между двамата. Момчето купило пистолета за 10 лева, съобщава trafficnews.bg.

Оръжието било газово и негодно да произведе изстрел, станало ясно след последвалата експертиза. Това е само един от случаите на агресия сред непълнолетните и малолетни в Пловдив през последната година, разказаха от Общинската и местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

Зам.-председателят й Петко Василев разкри и данните, които са повече от тревожни. За 2016 година са станали 159 престъпления или противообществени прояви от ненавършили 18 години в Пловдив, а пострадалите на тази възраст са 129. 70 % от случаите са замесени пловдивски ученици, а в останалите 30 % са деца, отпаднали от образователната система.

Кражбите и агресията са най-разпространените престъпления извършени от малолетни и непълнолетни. При друг случай в двор на училище е настанало масово меле между ученици. В резултат на него няколко от участниците в боя са получили фрактури и сериозни наранявания.

6-годишно дете пък е било замерено нарочно с камък от 13-годишно момче, като се е наложило и оперативна намеса в следствие.