Необичайно нападение над екип на Спешния център разследва прокуратурата в Омуртаг - този път фелдшерът и шофьорът на линейката не попаднали на яростта на недоволни близки на пациент, а... били атакувани от двама мъже, защото отказали да им помогнат да измъкнат от преспите закъсал лек автомобил. Сигнал за произшествието бил подаден от шофьора на линейката, на 51 години, към 1:40 часа през нощта срещу неделя.

След полунощ екипът получил съобщение за болен, който се нуждае от спешна помощ на улица "Вардар" в Омуртаг и веднага тръгнал към адреса. Когато наближили, в съседство двама мъже се опитвали да избутат от преспите закъсал лек автомобил. Линейката спряла, защото пътят й бил препречен, а непознатите призовали шофьора и фелдшера в нея да не се помайват, а веднага да слизат, за да им помогнат да измъкнат колата им от снега. След като получили отказ с обяснението, че екипът бърза за спешен пациент, единият от мъжете се нахвърлил с юмруци върху фелдшера. От двата удара човекът получил лека телесна повреда. Въпреки това екипът се добрал до адреса и оказал помощ на болния, а сигнал за произшествието подали, когато се завърнали в сградата на Спешния център.

За нападението в полицията в Омуртаг са задържани за 24 часа нападателите - С.И., на 34 години от близкото село Беломорци, и Й.Й., на 23 години от Омургат. По случая е заведено досъдебно производство по член 325 от Наказателния кодекс.