Компанията Land Rover показа най-мощната версия на кросовъра Evogue. Тя е получила добавка Autobiography Dynamic към името си, като ще дебютира пред публика на международното изложение в Женева през март.

„Напомпаният” Evoque е създаден на принципа на популярните хот-хечове. Автомобилът разчита на познатия 2.0-литров бензинов турбо-мотор, който в стандартната си версия развива 240 к.с. и 360 Нм въртящ момент. При Autobiography Dynamic мощността е увеличена до 280 к.с., а максималният въртящ момент достига 400 Нм.

Кросовърът е поучил 9-степенна автоматична скоростна кутия, която обаче е с променен алгоритъм на предавателните числа. Пренастроени са също така окачването, което е с по-твърди пружини и доработени адаптивни амортисьори, кормилното управление, както и системата за задвижване на четирите колела.

Във външния вид промените са засегнали предната броня и решетката на радиатора, които са нови. Освен това версията Autobiography Dynamic е с 20-цолови джанти от лека сплав и по-мощни спирачни механизми с дискове с диаметър 350 мм. Тази модификация на Evoque ще се предлага единствено в оранжев цвят на каросерията.

Версията Autobiography Dynamic ще излезе на пазара през октомври както във версията с 3, така и с 5 врати. Засега се знае, че във Великобритания цената на кросовъра ще бъде около 50 000 паунда (60 800 евро).