BMW е най-търсената автомобилна марка сред потребителите на Google в България. Това сочи проучване на британската компания Quickco, което е изследвало предпочитанията на автомобилните фенове в общо 193 държави.

По този показател BMW е лидер не само в България, но и в по-голяма част от страните от региона - Сърбия, Хърватия, Македония, Гърция, Босна и Херцеговина, Италия и др. В Румъния най-често е търсен Volkswagen, докато в Турция на първо място е Renault. В Албания, естествено, на първо място е Mercedes-Benz.

Като цяло BMW е начело в повечето държави в Европа, но в световен мащаб заема второ място с 51 първи позиции. Лидер е Toyota, която е най-търсена от потребителите на Google в 74 държави. Третото място е за Hyundai с 17 първи места. Любопитното е, че само в 4 страни на първо място е местен производител - в Германия (BMW), във Франция (Renault),в Швеция (Volvo) и в Италия (Fiat).

В САЩ най-често е търсена информация за Toyota, която е на първо място и на най-големия автомобилен пазар - този в Китай. В Япония и Южна Корея първенец по този показател е BMW, а в Бразилия и Канада - Honda.

Единствената държава, чиито жители на най-често са търсели в Google компания, произвеждаща само суперколи, е Нигер. Там на първо място е марката Bugatti.

По-рано самата компания Google публикува статистика за автомобилно търсене на територията на САЩ, като на първо място бе посочена Honda, на второ Mercedes-Benz, а на трето Tesla.