Делото срещу акушерката Емилия Ковачева тръгна в Софийски градски съд. Този път защитата не направи никакви отводи.

На последното заседание в средата на декември миналата година защитата й поиска отвод на прокуроратурата по делото. Тогава процедурните хватки забавиха хода на процеса.

Разпитват се свидетели и вещи лица.

Защитата поиска от съда да издири и разпита жена - санитар или сестра, за която Ковачева твърди, че е работила заедно с нея в нощта на нападението над 4 дневното бебе Никол в болница София Мед. От здравното заведение в писмо до съда отричат в посочения от Ковачева период при тях да е работило медицинско лице с имената, които акушерката посочва.

Калина Недялкова, началник на отделението приело пострадалото дете след извеждането му от София Мед, разказа че момиченцето е било с тежки травми на меките тъкани и на главата, които са смутили екипа поел бебето и довело до свикване на медициска комисия, която да провери историята на лечението на детето в София Мед. Подозирали са че над бебето е упражнено насилие.

Емилия Ковачева е на съд за опит за умишлено убийство на новородено. Случаят е от пролетта на 2015 година. Според прокуратурата по време на нощно дежурство акушерката е пребила почти до смърт 4-дневната Никол. Момиченцето беше прието с опасност за живота в столична болница.